افسردگی بعداززایمان

با شیر دادن از افسردگی بعد از زایمان دور بمانید

وضعیت عاطفی بیشتر زنان در هنگام زایمان و مدتی پس از تولد فرزندشان تغییر می کند. حتی در ایده آل ترین شرایط ، تحمل سختی های زایمان و مسئولیت مهم مراقبت از کودک مسئله ای دشوار است و چالش های بسیاری را به همراه دارد. از این رو ، استرس عاطفی در روزهای اولیه مادران دور از انتظار نیست. اما اگر این تغییرات ادامه یابد ، به افسردگی پس از زایمان معروف است و نیاز به توجه بیشتری دارد.

طبق آمار ، 80٪ از زنان پس از زایمان دچار اضطراب و افسردگی می شوند. مادرانی که به هر دلیلی به کودک خود شیر نمی دهند یا از او دوری نمی کنند ، بیشتر دچار افسردگی پس از زایمان می شوند. شیردهی ، مراقبت از کودک و تماس پوست به مادر بین مادر و کودک در دوران شیردهی می تواند از افسردگی پس از زایمان جلوگیری کند. مادرانی که شیر کافی ندارند و به طور ناگهانی نوزاد خود را از شیر می گیرند نیز مستعد تغییرات ناگهانی روانشناختی و افسردگی هستند.

شیردهی به چندین روش می تواند افسردگی مادر را کاهش دهد. ایجاد پیوند مادر عمیق هنگام شیردهی یکی از راه ها است. بسیاری از مطالعات تأثیر شیردهی بر تشکیل پیوندهای مادر را تأیید می کنند. شیردهی باعث آزاد شدن هورمون اکسی توسین می شود که با آب بندی مادر مرتبط است. اکسی توسین همچنین یک ضد افسردگی قوی است.

تا6ماهگی تغذیه انحصاری نوزادفقط شیرمادراست

تغذیه انحصاری با شیر مادر تا شش ماهگی

امروزه بیشتر مادران از فواید ارزشمند تغذیه با شیر مادر برای سلامتی خود و کودک خود آگاه هستند و ترجیح می دهند کودک خود را با شیر مادر تغذیه کنند. برای اینکه مادر و کودک از مزایای شیردهی کاملاً بهره مند شوند ، شیردهی باید تا دو سال ادامه یابد. طبق سازمان جهانی بهداشت و یونیسف ، برای ادامه شیردهی و تغذیه انحصاری با شیر مادر در شش ماه اول ، مادران باید:

• شیردهی را از اولین ساعات زندگی خود شروع کنید.

• تا شش ماهگی به جز شیر مادر (حتی آب) غذای جامد یا مایع به کودک ندهید.

• در هر زمان از شبانه روز که کودک به شیر نیاز دارد ، به او غذا دهید.

تنوع غذایی برای داشتن شیر کافی

مادر باید شیر کافی داشته باشد تا برای تغذیه کودک به شیر خشک احتیاج نداشته باشد. اگر مقدار شیر مادر کافی نباشد یا به هر دلیل دیگری مادر ناگهان مجبور باشد کودک را از شیر بگیرد ، ممکن است در معرض مشکلات مختلفی مانند افسردگی پس از زایمان قرار گیرد. بنابراین ، رفتارهای تغذیه ای مادر باید به گونه ای باشد که شیر کافی و با کیفیت در اختیار کودک قرار گیرد.

رژیم شیردهی باید حاوی مقدار کافی کالری ، پروتئین ، ویتامین ، مواد معدنی و اسیدهای چرب مورد نیاز مادر و کودک باشد. برای تأمین نیازهای تغذیه ای مادر در دوران شیردهی ، رژیم غذایی روزانه مادر باید شامل انواع گروه های غذایی از جمله گوشت ، مرغ ، ماهی ، تخم مرغ ، حبوبات ، لبنیات ، میوه ها و سبزیجات باشد. داشتن غذاهای متنوع به اندازه کافی ریز مغذی برای رشد و نمو کودک فراهم می کند.

تغذیه مناسب دوران شیردهی

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 16 =