نوروفيدبک چیست؟

درمان اختلالات روانی با نوروفیدبک

نوروفیدبک یک تکنیک درمانی است که در آن افراد برای بهبود سلامت خود با استفاده از امواج بدن خود آموزش می بینند. این روش درمانی برای اختلالات روانی و همچنین سلامت جسمانی استفاده می شود. در این بخش به طور خاص از بیوفیدبک در درمان اختلالات روانی استفاده کرده ایم.

نوروفیدبک چیست؟

نوروفیدبک در اصل نوعی بیوفیدبک و بازخورد عصبی است که سعی می کند با ثبت امواج الکتریکی مغز و دادن بازخورد به فرد، نوعی خودتنظیمی را به موضوع آموزش دهد. بازخورد معمولاً از طریق صدا یا تصویر به فرد ارائه می شود که از طریق آن فرد متوجه می شود که آیا تغییر مناسبی در فعالیت امواج مغزی خود ایجاد کرده است یا خیر.

اگر در حال دویدن هستید و پهلوی شما شروع به درد می کند، سرعتتان را کاهش می دهید، در واقع به یک پیام بیولوژیکی پاسخ می دهید. یا ممکن است هنگام دراز کشیدن احساس سرگیجه کنید و دنبال کردن این پیام را رها کنید. هر دوی این فعالیت‌ها شامل فرآیندها و بخش‌هایی از بدن می‌شوند که می‌توانند به‌طور داوطلبانه و آگاهانه کنترل شوند.

با ابزارهای مناسب، افراد همچنین می توانند یاد بگیرند که فرآیندها و قسمت هایی از بدن را که قبلاً تصور می شد ناخودآگاه، مستقل و خارج از کنترل ارادی هستند، کنترل کنند و از دنیای درون سیستم عصبی خودمختار که عرق می کند، منقبض می شود، آگاه باشند. رگ های خونی را گشاد می کند. فشار خون، ضربان قلب، تعداد تنفس، تنش عضلات صاف و حتی قرمزی و تورم را کنترل کنید.

بيوفيدبک در روانشناسی

رابطه تخیلات ذهنی و آرامش تخیلات و تخیلات، الگوهای ذهنی هستند که تأثیر مستقیمی بر عمل و رفتار هر فرد می گذارد که شامل حالات روحی، شخصیت و حساسیت هر فرد می شود. و خطی 24 ساعت شبانه روز بدون حضور محرک کار می کند و تأثیرات عمیقی بر نگرش، افکار و خلق و خوی ما دارد.

بیوفیدبک در روانشناسی حالتی است که در آن فرد آگاهانه به حالات و احساسات قبلی خود باز می گردد تا بتواند احساسات خود را عمیقاً درک کرده و آنها را تحت کنترل اختیاری خود درآورد. بیوفیدبک قوی ترین و موثرترین روشی است که برای کنترل ذهن به کار می رود تا کودک بتواند تمام حالات روحی خود را کنترل کند و بی اختیار عصبی و مضطرب نشود.

نحوه‌ی درمان با نوروفیدبک

درمانگر حسگرهای الکتریکی را به قسمت‌های مختلف بدن متصل می‌کند، این حسگرها پاسخ‌های فیزیولوژیکی بدن را به استرس مانند انقباض عضلانی در هنگام درد تنشی نشان می‌دهند. انقباضات توسط دستگاه های صوتی یا تصویری به بیمار نشان داده می شود و فرد از واکنش های بدن مانند انقباضات دردناک کاملا آگاه است و به ارتباط بین انقباضات و درد پی می برد. قدم بعدی یادگیری تحریک واکنش های مثبت در بدن است.

 در این مرحله، بیمار باید بیاموزد که چگونه هر ماهیچه بدن را هنگام قرار گرفتن در معرض استرس فیزیکی یا روحی شل کند. هدف نهایی این است که بتوانیم این کار را در خارج از مرکز درمانی بدون استفاده از ابزار و تجهیزات انجام دهیم. پاسخ های مثبت ایجاد کنید. این دستگاه ها به عنوان حس ششم برای بیماران عمل می کنند.

از آنجایی که به آنها این امکان را می دهد تا فعالیت های درون بدن خود را به نوعی ببینند یا بشنوند (بازخورد بصری یا بازخورد شنیداری)، در واقع بیمار سعی می کند مانند یک بازیکن فوتبال مهارتی را بیاموزد و دستگاه های بیوفیدبک عملکرد او را نشان می دهد. باعث انتشار صدای فرکانس بالا می شود و کاهش انقباض باعث می شود انتشار صدای بیوفیدبک با فرکانس پایین به طور طبیعی همیشه رخ دهد.

درمان اختلالات روانی با نوروفيدبک

اختلالات روانی قابل درمان با نوروفيدبک:

بیش فعالی / اختلال کمبود توجه بیش فعالی

_ازتراب

اختلالات یادگیری

_اختلالات خواب

افسردگی

_سوء مصرف مواد مخدر

انواع روش‌های نوروفیدبک

در سال های اخیر انواع مختلفی از نوروفیدبک معرفی شده است که می توان آنها را به شش نوع طبقه بندی کرد:

1- EEG Neurofeedback: رایج ترین نوع نوروفیدبک است و امواج سطحی ثبت و تجزیه و تحلیل می شود و بر اساس دامنه آنها بازخورد خاصی ارائه می شود.

2- Slow Cortical Potential Neurofeedback: تحلیل و بازخورد روی فرکانس های بسیار پایین (زیر یک هرتز) انجام می شود. می توان از آن برای درمان اختلال کمبود توجه/بیش فعالی، به ویژه صرع استفاده کرد.

3- HEG Neurofeedback:  فیدبک بر اساس جریان خون در اطراف مغز است. این روش در درمان میگرن، اختلال کمبود توجه (ADD) و افسردگی بسیار موثر است و می تواند درمان موثرتری را ارائه دهد. همچنین تعداد جلسات را به نصف کاهش می دهد.

4- Z-Score Neurofeedback:  مبتنی بر روش اول نوروفیدبک است، اما بازخورد بر اساس پایگاه داده عادی جامعه ارائه می شود که از افزایش یا کاهش بیش از حد فعالیت امواج مغزی پس از جلسات نوروفیدبک جلوگیری می کند.

5- LORETA Neurofeedback:  نوروفیدبک Loreta که به عنوان نوروفیدبک عمیق نیز شناخته می شود، بازخوردی را بر اساس منبع تولید امواج مغزی ارائه می دهد.

– نوروفیدبک fMRI:  فعالیت هر قسمت از مغز با استفاده از دستگاه ام آر آی بررسی و بازخورد ارائه می شود. این روش هنوز در دست بررسی است.

عوارض نوروفیدبک

نوروفیدبک به عنوان نوعی بیوفیدبک روشی ایمن و بدون درد است. وسیله ای که به بدن ما متصل می شود هیچ تشعشع یا سیگنالی به بدن ارسال نمی کند. این دستگاه به سادگی سیگنال های بیولوژیکی ما را ثبت می کند و آنها را روی مانیتور به ما نشان می دهد تا بتوانیم به طور داوطلبانه روی آنها تأثیر بگذاریم. حسگرهایی که در بیوفیدبک نیز روی بدن یا سر نصب می شوند، به طور بالقوه هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نمی کنند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × سه =